תפיחה ללחמים
תפיחה מדוייקת,ללחמים איכותיים
מידע על תפיחה ללחמים
על מנת שהבצק של הלחמים יהיה אוורירי ורך לאחר האפיה יש צורך להעביר את הבצק תהליך התפחה. תהליך זה הוא למעשה החדרת אוויר חם לבצק מה שגורם לו להגדיל את נפחו, מאוורר אותו ומטיב עמו כך שבמהלך האפייה הוא יתפח ויקבל את המרקם והאווריריות הנדרשות לו על מנת להיות מספיק איכותי וטעים. את ההתפחה ניתן להשיג בדרכים שונות ומגוונות כאשר אחת הדרכים היותר יעילות ומהירות היא באמצעות קיטור. הבצקים זקוקים לאוויר חם כדי לתפוס ולהתרחב ולכן השימוש במערכת קיטור לתפיחת הלחמים הינה חלק מרכזי בהכנת הלחמים במאפיות, קונדיטוריות ועוד.
חדרי תפיחה ללחמים במאפיות:
בדרך כלל במאפיות ובתי עסק העוסקים באפייה יהיו חדרי תפיחה. חדרים אלה בנויים במיוחד עם מחולל קיטור העשוי נירוסטה ומפוח גדול ממונע המפזר את החום בחלל החדר באופן שווה. כך כל הלחמים גדלים בצורה אחידה ושווה בו זמנית. בחדר שכזה, בהתאם לגודלו והכלים שבו, ניתן להתפיח כמות גדולה של בצק ולחמים. בחדרי תפיחה ניתן לשלוט בטמפרטורה בחדר, בפיזור אחיד של החום ממערכת הקיטור ועוד.
האם ניתן לוותר על חדרי התפיחה ולהתפיח את הלחמים בחלל המאפייה?
בעלי מאפיות המנסים לחסוך מעט בעלויות על חשבון איכות המוצרים שהם מכינים ומשווקים פועלים לא נכון שכן דבר העשוי לפגוע לאחר מכן גם בכמות הלקוחות וההכנסות של העסק. אנו בחשמל E כבר ראינו ופגשנו אינספור בעלי מאפיות ובתי עסק העוסקים באפייה ופגשנו כאלה המנסים לחסוך בכל דרך אפשרית ומעדיפים להשאיר את הבצקים לתפוח בחלל “החמים” של המאפייה. יש כאן כמה בעיות:
- זמן ההמתנה של התפיחה הינו ארוך פי כמה מאשר בחדרי התפיחה מה שמפחית משמעותית את יעילות העבודה וההספק היומי.
- החום בחלל החדר לא אחיד ולכן גם התפיחה לא תהיה אחידה לכל הלחמים.
- המאפה עשוי להתייבש בחלל הפתוח
- הגיינה סביבתית בחלל העבודה לא כמו בתא התפחה מרכיב המשנה את טעמו של המוצר
- אין שליטה מדוייקת על זמני ההתפחה
עם חדרי תפיחה ללחמים תוכלו לשלוט בטמפרטורה ובזמני התפיחה של הבצקים, להספיק כמויות גדולות יותר בזמן קצר יותר, להגדיל את התפוקה וההכנסות בעסק ולהנות מתפיחה אחידה ושווה לכל המאפים.
לפרטים נוספים והזמנת שירותי ייעוץ והתקנה של חדרי תפיחה ומחוללי קיטור לחדרי תפיחה צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
מידע על תפיחה ללחמניות
לחמניות, לחמים ומאפים מסוגים שונים ימלאו את המאפיות בכל רחבי העיר. כל אדם כמעט אוכל לחם וכאשר המאפה טרי וחם אין כמעט מאכל אחר השני לו. הלחם הוא מצרך בסיסי שאנו צורכים מדי יום ואילו לחמניות שאנו קונים מהמאפייה יכולות לשמש אותנו להכנת סנדוויצ’ים למהלך היום, לעבודה, ללימודים, לטיולים ועוד. אין ספק כי לחמניות הן המוצר הפופולרי ביותר בכל מאפיה וכדי לספק ללקוחות לחמניות ברמת האיכות הגבוהה ביותר על המאפיה לדאוג לחדר תפיחה או תא תפיחה מקצועי ללחמניות.
תא תפיחה או חדר תפיחה ללחמניות?
תא תפיחה הוא מעין תנור גדול המופעל בצורה חשמלית ומערכת קיטור המותקן בו להפקת אדים או אוויר חם המסייע בהתפחה מהירה של הלחמניות. להשאיר את הבצקים בחלל החדר של המאפייה ללא תא תפיחה או חדר תפיחה ללחמניות עשוי לקחת שעות רבות עד שאלה יגיעו למידה הנדרשת ועשויים לסבול מחוסר אחידות בהליך התפיחה, להתייבש ולפגוע בטיב המוצר. לעומת זאת שימוש בחדרי תפיחה למשל שומרים על טריות הבצק, מספקים את פעולת ההתפחה במהירות גבוהה בהרבה ומשפרת את התפוקה בעסק ליצירת מוצרים בכמויות גדולות יותר ובזמן קצר יותר והגדלת ההכנסות. בבית עסק שאין בו מקום לחדר תפיחה יעשו שימוש בתא תפיחה אחד או יותר בהתאם לכמות הלחמניות הנדרשת.
מדוע בכלל צריך חדרי תפיחה ללחמניות ולחמים?
כפי שאתם בוודאי יודעים התפתחת הבצק נעשית באמצעות אוויר חם המוחדר אל הבצק וגורם לתפיחה שלו, הופכים אותו לאוורירי יותר ורך יותר. בחדרי התפיחה עושים שימוש במערכת קיטור ומפוח המפזר את האוויר בצורה אחידה בחלל החדר ומאפשרת תפיחה אחידה ואיכותית של הבצקים. השימוש בחדרי תפיחה עוזרים לבעלי העסק ליהנות מתפוקה גדולה יותר, טיפול מהיר יותר בחומרי גלם ובשל כך הגדלת ההכנסות בעסק.
תכנון, ייעוץ והתקנה לחדרי תפיחה למאפיות:
אנו בחשמל E מספקים לכם ליווי מלא החל משלב התכנון והייעוץ לבניית חדרי התפיחה שלכם ועד ההתקנות של המערכות, ווסת טמפרטורה ועוד. מערכת הקיטור נבנית בהתאם לגודל החדר ומאפשרת עבודה 24 שעות ביממה. במקום מתקינים בקר לחות, בקר טמפרטורה ואפילו בקר זמנים דיגיטלי. לפרטים נוספים ועבודה יחד אנא צרו עמנו קשר באתר או בטלפון ונשמח לעמוד לשירותכם.