חדרי לחות

חדרי לחות בתעשיה ולמעבדות.

פעמים רבות בתעשייה ובחקלאות קיים צורך בחדרים ברמת לחות מבוקרת, לעיתים גבוהה מדויקת ומנוטרת: דוגמאות:

– בדיקות איכות למוצרים מוגמרים

– בדיקות חומרי גלם –

שמירת ירקות שורש לאורך זמן

– מניעת חשמל סטטי בחדרי שרתים וחדרים אחרים

– בדיקות עמידות חומרים שונים ומתכות

– בדיקות עמידה בתקנים

– עמידות בפני קורוזיה (ללא מלח)

– ועוד צרכים רבים

מונחים רלוונטים שחשוב להכיר כאשר שוקלים להזמין חדר לחות:

– לחות יחסית:

– לחות אבסולוטית:

כמה גרם מים יש בכל ק”ג או קו”ב אוויר

– טמפרטורה “יבשה” Dry Bulb Temp – נקודת טל – לחץ אטמוספרי

שיטות הוספת לחות לאוויר

קימות מספר שיטות להוספת לחות לאוויר

– כאשר אנו מתייחסים להוספת לחות

– אנו מתכוונים להרמה של כמות מולקולות המים בכל יחידת מידה של אוויר (קוב או ק”ג לדוגמא) לדוגמא: – יצירת קיטור בעזרת גופי חימום

– יצירת קיטור בעזרת אלקטרודות – ריסוס מים בעזרת דיזות מים

– ריסוס מים בעזרת דיזות מים \ אוויר

– ריסוק מים בעזרת דיסק מסתובב – ריסוק מים בעזרת מרסק אולטרא סוני

– הוספת לחות בעזרת מזרן הרטבה לכל דרך יתרונות וחסרונות, כל שיטה בעלת מאפיינים שונים לדוגמא: גודל הטיפה, כמות המים, אפיון המים הנדרשים (מי רשת, מים מטופלים, מים מזוקקים ועוד). שיטה אחת תוסיף חום לחדר ושיטה אחרת תגרע חום מהחדר.

שאלות רלוונטיות כאשר בוחרים שיטות הוספת לחות:

– מה הטמפרטורה הנדרשת בחדר

– מה העומס הקיים בהקשר של טמפ- האם יש גוף שמקרר או מחמם את החדר?ֿ

– חדירות או בריחת לחות ואו טמפ מבחוץ.

– מערכות קיימות

– מערכות מדידה

– חומרי הגלם בחדר

– שיקולי אנרגיה

– ועלות האנרגיה לאורך זמן

– רמת הדיוק בטמפרטורה ובלחות היחסית

– רמת הדיוק בנקודת הטל

– האם יש צורך בחיטוי

– האם יש סיכון בעובש

קיימים יתרונות רבים בבחירת ספק שמטפל בכל המערכות הנ”ל ועם הניסיון הדרוש לבחור את הרכיבים המתאימים ולשלב ביניהם. נשמח לייעץ ולהציע את שרותנו בהצעת פיתרון מיטבי עבורכם.